Молитвы во время лютых морозов - 9 Октября 2015 - Храм-Часовня

ХРАМ-ЧАСОВНЯ ЕПИСКОПА ДАМАСКИНА И ИСПОВЕДНИКОВ КАТАКОМБНЫХ

Понедельник, 05.12.2016, 03:30

Приветствую Вас Гость | RSS | Главная | Регистрация | Вход

Главная » 2015 » Октябрь » 9 » Молитвы во время лютых морозов
07:44
Молитвы во время лютых морозов

 

Прокопий Устюжский, предстоящий Богоматери с Младенцем, с житием в 24-х клеймах 1602 год. Церкви Сольвычегодска и Великого Устюга.

 

Молитвы во время сильных морозов

 

Праведному Прокопию, Христа ради юродивому, Устюжскому чудотворцу

Прокопий сам переносил морозы. Среди морозной ночи, когда и птицы падали от холода, не принятый нигде, ожидал уже себе смерти на паперти церковной, но был согрет явившимся к нему ангелом.

 

 

Молитва всем святым и бесплотным небесным силам

 

Боже святый и во святых почиваяй, трисвятым гласом на небеси от Ангел воспеваемый, на земли от человек во святых Своих хвалимый: давый Святым Твоим Духом комуждо благодать по мере дарования Христова, и тою поставивый Церкви Твоей святей овы Апостолы, овы пророки, овы же благовестники, овы пастыри и учители, их же словом проповеди. Тебе Самому действующему вся во всех, мнози совершишася святии в коемждо роде и роде, различными добродетельми благоугодившии Тебе, и к Тебе нам образ добрых подвигов своих оставивше, в радости прешедшии, готови, в нем же сами искушени быша, и нам напаствуемым помогати. Сих святых всех воспоминая и их богоугодное похваляя житие, Тебе Самаго, в них действовавшаго, восхваляю, и онех благотворения Твоя дарования быти веруя, прилежно молю Тя, Святе святых, даждь ми грешному последовати их учению, паче те Твоею вседействующею благодатию, небесныя с ними сподобитися славы, хваляще пресвятое имя Твое, Отца и Сына и Святаго духа во веки. Аминь.


 

Блаженному Андрею, Христа ради юродивому

Андрею также пришлось переносить морозы.

 

Кондак, глас 4

 

Во юродство претворився волею, мира сего красоты отнюд возненавидел еси, плотская мудрования увядил еси постом и жаждею, и зноем, и студению мраза, от дождя и снега, и от прочия воздушныя тяготы никогдаже уклонився, очисти еси себе яко злато в горниле, Андрее блаженно.

 

Далее читать молитву всем святым и бесплотным небесным силам (см. выше)

 

Тропарь Христа ради юродивому, глас 1

 

Глас Апостола Твоего Павла услышав глаголющ, мы юроди Христа ради, раб Твой, Христе Боже Андрее, юрод бысть на земле Тебе ради: темже память его почитающе, Тебе молим, Господи, спаси души наша.

 

Кондак Христа ради юродивому, глас 8

 

Вышния красоты желая и нижния сласти телесныя точно оставил еси, нестяжанием суетнаго мира, Ангельское житие преходя, скончался Андрее блаженне: с нимиже Христа Бога моли непрестанно о всех нас.


Молитвы на всякую потребу

 
Просмотров: 47 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:

Форма входа

Поиск

Календарь

«  Октябрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наш опрос

Оцените мой сайт
Всего ответов: 11

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0